Λ. Ποσειδώνος 69 και Αλίμου, 17456, Άλιμος 210 8940532
Facebook
LinkedIn
Twitter

Αδιάγνωστα προβλήματα και βελονισμός

Αρχική » Blog – Άρθρα » Αδιάγνωστα προβλήματα και βελονισμός

Προβλήματα άνευ παθολογικής αιτίας

Ημικρανία, αλλεργία, ακμή, δυσμηνόρροια, αυπνία, μυικοί πόνοι και άλλα λειτουργικά καθημερινά προβλήματα για τα οποία δεν υπάρχει κάποια παθολογική αιτία. Είναι δυσλειτουργίες ή ευαισθησίες του οργανισμού χωρίς παθολογικά ευρήματα από τις κλινικές εξετάσεις. Τα αντιμετωπίζουμε με απλές φαρμακευτικές θεραπείες που όμως σταματούν το σύμπτωμα μόνο.

Άλλοι τρόποι αντιμετώπισης

Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση; Ο βελονισμός γνωρίζουμε ότι έχει ένδειξη σε αυτά τα προβλήματα και σίγουρα κάποιος γνωστός μας έχει να διηγηθεί κάποα εμπειρία του.
Ναι λοιπόν ο βελονισμός μπορεί και θεραπεύσει μεγάλο αριθμό αυτών των προβλημάτων εδώ και εκαντοντάδες χρόνια. Γνωρίζουμε ότι αυτά τα προβλήματα δημιουργούνται όταν υπάρχει κακός συντονισμός μεταξύ των βασικών συστημάτων του οργανισμού: του νευρικού, ανοσολογικού και ενδοκρινικού. Το αίτιο δεν είναι γνωστό, μπορεί η αρχή να γίνει από κάποια άλλη αιτία, ένα στρες του οργανισμού πχ μία ασθένεια ή μία μεγάλη στεναχώρια και να παραμείνει μόνο το συγκεκριμένο σύμπτωμα. Άλλες φορές μπορεί απλά ένας οργανισμός να είναι γεννημένος με αυτήν την ευαισθησία, να είναι χαρακτηριστικό του οργανισμού.

Πως δρα ο βελονισμός

Ο βελονισμός δρα ακριβώς σε αυτό το επίπεδο. Σύμφωνα με τα ευρήματα τις σύγχρονης ιατρικής έρευνας αποδείχθηκε ότι ο βελονισμός είναι ένα ερέθισμα που δρα στο κενρικό νευρικό σύστημα και ρυθμίζει την λειτουργία του. Σε υπερλειτουργίες προκαλεί καταστολή και σε υπόλειτουργίες υπερδιέγερση.

Η ρυθμιστική αυτή δράση του βελονισμού έχει σαν αποτέλεσμα στην αρχή να καταστείλει το σύμπτωμα και στη συνέχεια να βελτιώσει το συντονισμό των συστημάτων του οργανισμού και να το σταθεροποιήσει. Έτσι βλέπουμε ότι χρόνιες ημικρανίες, αλλεργίες, διαταραχές της περιόδου σε γυναίκες, αδιάγνωστη υπογονιμότητα, πόνοι αγνώστου αιτιολογίας, όλα αυτά βελτιώνονται και ένα μεγάλο ποσοστό θεραπεύεται πλήρως με το βελονισμό.

Θεραπευτικό μοντέλο

Οι θεραπείες στην αρχή είναι εντατικές, περίπου 10-15 εφαρμογές και μετα απλά συντηριτικές, περίπου μία το μήνα για κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Όσα «συμπτώματα» δεν βρίσκουμε με τις εξετάσεις αλλά μας προκαλούν προβλήματα πρέπει να τα θεραπεύουμε. Ο βελονισμός είναι μία ιατρική μέθοδος που αναστρέφει αυτά τα συμπτώματα με διπλό όφελος: απαλλάσει τον άνθρωπο από αυτό, αλλά το σπουδαιότερο, δεν επιτρέπει την εξέλιξη της διαταραχής σε πραγματική ασθένεια.