Λ. Ποσειδώνος 69 και Αλίμου, 17456, Άλιμος 210 8940532
Facebook
LinkedIn
Twitter

Είδη βελονισμού

Αρχική » Είδη βελονισμού

Βελονισμός σώματος

Ο γιατρός εισαγάγει κάθε μία τις βελόνες σε καθορισμένα σημεία βελονισμού που έχει προαποφασίσει κατόπιν του ιστορικού που έλαβε από τον ασθενή και της κλινικής εξέτασης, σχεδόν επιφανειακά, με αναίμακτη μέθοδο και χωρίς πρόκληση πόνου. Έτσι αποφεύγονται παρενέργειες στις λοιπές λειτουργίες του οργανισμού και ο ασθενής αφήνεται για μια χρονική περίοδο περίπου 20 λεπτών σε ηρεμία, ξαπλωμένος ή καθιστός σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού-βελονιστή. Κάθε πάθηση χρειάζεται συγκεκριμένο αριθμό συνεδριών και ο γιατρός κάθε φορά ενημερώνεται για την πορεία της πάθησης και  τροποποιεί ανάλογα τη θεραπεία με τις βελόνες.  

Βελονισμός αυτιού

Στο αυτί εφαρμόζονται μικρά βελονάκια που μοιάζουν με μικροσκοπικές πινεζούλες και σταθεροποιούνται με αυτοκόλλητο. Η μέθοδος αυτή επιλέγεται σε περιπτώσεις που θέλουμε μεγαλύτερη χρονική διάρκεια ερεθισμού του ιστού και γι’ αυτό συστήνεται να παραμένουν 3 με 4 ημέρες στο σημείο που τοποθετήθηκαν. Επίσης ανώδυνη θεραπεία με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Ηλεκτροβελονισμός – Λέϊζερ – Ραδιοσυχνότητες

Πάνω στις βελόνες προσαρμόζονται καλώδια που τροφοδοτούνται με ρεύμα από ειδική συσκευή με συγκεκριμένη συχνότητα και ένταση επιφέροντας ένα έντονο ερέθισμα χωρίς να γίνεται επώδυνο.

Το Λέϊζερ και οι Ραδιοσυχνότητες δε χρειάζονται την τοποθέτηση των βελόνων στο σώμα και μπορούν να δράσουν απευθείας στο βελονιστικό σημείο με εξαιρετικά αποτελέσματα.  

Φαρμακοβελονισμός

Σε συγκεκριμένα σημεία γίνεται από το γιατρό έγχυση φαρμακευτικών ουσιών, όπως αντιφλεγμονώδη, κορτιζονούχα, βιταμίνες, ομοιοπαθητικά σκευάσματα κ.α. Με αυτή τη μέθοδο έχουμε πιο μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, περισσότερο από εβδομάδα και η διαδικασία είναι σχετικά αλλά όχι ιδιαίτερα επώδυνη.