Λ. Ποσειδώνος 69 και Αλίμου, 17456, Άλιμος 210 8940532
Facebook
LinkedIn
Twitter

Health Coaching

Αρχική » Health Coaching

H ιατρική  δείχνει να βγαίνει από τα στενά όρια της εξειδίκευσης και να έχει την ανάγκη να γίνει πιο ολιστική, να ξανά-ασχοληθεί με τον άνθρωπο ως όλο, να ασχοληθεί με την πρόληψη και όχι μόνο τη θεραπεία.

Η βοήθεια που λαμβάνει ένας άνθρωπος από το coaching στηρίζεται σε μία υγιή και ουσιαστική επικοινωνία. Βασικά στοιχεία της επικοινωνίας αυτής είναι η κατανόηση, ο σεβασμός και ο κοινός στόχος στη συγκεκριμένη διαδραστική διαδικασία.

Όπως  κάθε αθλητής έχει τον προπονητή του “coach”, έτσι και ο κάθε άνθρωπος θα πρέπει να έχει coach στα θέματα υγείας σε όλη του τη ζωή. Το health-coaching στηρίζεται στην διαφύλαξη της υγείας μέσω εύρεσης προβληματικών σημείων, αλλαγής συνηθειών και επίτευξης στόχων προς αυτήν την κατεύθυνση.

Για να μπορέσει κάποιος να δώσει συμβουλές και να καθοδήγησει απαραίτητη προυπόθεση είναι να γνωρίζει πραγματικά τα «προβλήματα», να έχει μία καθαρή εικόνα της πραγματικότητας του ανθρώπου και δεύτερον να μπορεί να καταλάβει ποιά είναι η ενδεδειγμένη βοήθεια για τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

Δεν υπάρχουν τέλειες τεχνικές αλλά υπάρχουν κατάλληλες τεχνικές για συγκεκριμένους ανθρώπους τη κάθε συγκεκριμένη χρονική εποχή.