Λ. Ποσειδώνος 69 και Αλίμου, 17456, Άλιμος 210 8940532
Facebook
Google Plus
LinkedIn
Twitter

Προσωπικό σημείωμα

Αρχική » Προσωπικό σημείωμα

Προσωπικό σημείωμα

Συχνά με ρωτούν γιατί ασχολούμαι με το βελονισμό. Απλά όταν δεις κάτι, δε μπορείς να υποκρίνεσαι πως δεν υπάρχει. Λένε πως είναι παραδοσιακός – εναλλακτικός τρόπος θεραπείας, όμως ο τίτλος ταιριάζει μόνο στην ιστορία του, την αρχαιότητα και την καταγωγή του.

Στην πραγματικότητα είναι μια πολύ μοντέρνα θεραπεία γιατί πολύ απλά στηρίζεται στην ενέργεια. Μου φέρνει στο μυαλό μου το σταθερό τηλέφωνο με το καλώδιο του (= κλασική ιατρική) και το ασύρματο (= βελονισμός) χωρίς καλώδια μόνο με ενέργεια. Ανατράφηκα και γω με τα φάρμακα και τα εμβόλια.

Ενηλικιώθηκα στην Ιατρική σχολή και τα νοσοκομεία της Αθήνας. Όμως πάντα με ενοχλούσε που υπάρχουν ασθένειες αθεράπευτες και ανεξήγητες. Με ενοχλούσαν οι θεραπείες παρηγοριάς που προκαλούσαν νέα προβλήματα. Μαθαίνοντας την Κινέζικη γλώσσα πρωτοάκουσα για το βελονισμό, τι είναι και πως εφαρμόζεται στην αχανή αυτή χώρα.

Πήγα λοιπόν εκεί και σπούδασα βελονισμό σ`ένα Πανεπιστήμιο Ιατρικής. Η πρακτική άσκηση γινόταν στα εξωτερικά ιατρεία του πανεπιστημιακού νοσοκομείου όπου κάθε 20λεπτο βελονισμού προσερχόντουσαν σε κάθε εξεταστικό χώρο δεκάδες άνθρωποι πρωί-απόγευμα. Όταν δεις το θεραπευτικό αποτέλεσμα μιας μεθόδου, χωρίς παρενέργειες, χωρίς απολύτως τίποτα επιβλαβές για τον οργανισμό, απλά δε μπορείς να παριστάνεις ότι δε το είδες. Δε μπορείς να συστήσεις άλλη θεραπευτική μέθοδο παρά μόνο όταν ο βελονισμός δεν ενδείκνυται.

Είναι η μέθοδος που αγάπησα και εκτίμησα, είναι η Ιατρική που χαίρομαι να εξασκώ.