Λ. Ποσειδώνος 69 και Αλίμου, 17456, Άλιμος 210 8940532
Facebook
LinkedIn
Twitter

Χρόνιος, μόνιμος πονοκέφαλος: αντιμετώπιση με βελονισμό

Αρχική » Blog – Άρθρα » Χρόνιος, μόνιμος πονοκέφαλος: αντιμετώπιση με βελονισμό

“Γνωρίζω φίλες που διαμαρτύρονται τόσο συχνά για τους πονοκεφάλους και τις οσφυαλγίες τους που νομίζω ότι έτσι γεννήθηκαν. Ο πόνος είναι πλέον μόνιμος σύντροφός τους όπως και τα χαπάκια μονίμως σταθερά μέσα στην τσάντα τους όπου και να πάνε.

Δεν μπορεί, θα υπάρχει κάποια λύση, σκέφτηκα και αποφάσισα να ψάξω λίγο περισσότερο το θέμα του βελονισμού για τον οποίο έχω διαβάσει ότι θεωρείται αποτελεσματικό μέσο αντιμετώπισης του πόνου, σε πονοκεφάλους και οσφυαλγίες, ενώ μπορεί να βοηθήσει και σε καταστάσεις χρόνιου πόνου, όπως σε αρθρίτιδα, ινομυαλγία, καθώς και σε μυϊκούς πόνους.

Ρώτησα σχετικά την Dr. Κωνσταντίνα Θεοδωράτου, η οποία είναι γενική ιατρός ΜD, MSc Βελονισμού, Med. Psych, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Εταιρίας Ιατρών Βελονισμού (ICMART) και Πρόεδρος του Επιστημονικού Συλλόγου Ιατρών Βελονισμού Ελλάδας (SAMAG), και μου επιβεβαίωσε ό,τι είχα διαβάσει.

Σύμφωνα με τις σύγχρονες αντιλήψεις για το χρόνιο πόνο οι αλλαγές που γίνονται στον ανθρώπινο εγκέφαλο επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής του ανθρώπου.

Ο βελονισμός έχει αποδειχθεί σύμφωνα με τις λειτουργικές μαγνητικές τομογραφίες του εγκεφάλου ότι επηρεάζει τα κέντρα του εγκεφάλου που αλλάζουν κάτω από το χρόνιο πόνο, the pain matrix, και συνεπώς μπορεί να βελτιώσει την σωματική, ψυχική και κοινωνική υγεία. 

Μπορεί να θεραπεύσει ή και να βελτιώσει το χρόνιο πόνο ενώ επίσης βελτιώνει και τα συνοδά προβλήματα του χρόνιου πόνου όπως είναι η αϋπνία, η κατάθλιψη, η δυσκοιλιότητα κ.α. και συνεπώς βελτιώνει συνολικά την ποιότητα ζωής του ανθρώπου.

Και τώρα μπορώ να ενημερώσω και τις φίλες μου για να μην ακούσω ποτέ ξανά από το στόμα τους τη φράση «Έχω κάτι ημικρανίες!».”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *